Expositie in Gorinchem

Van 13 mei t/m 15 juni kun je het werk van Lumistroke in het echt komen bewonderen in de Grote Kerk in Gorinchem. Daar exposeren we in een familie expositie samen met beide ouders van Joël  (de fotomagiër van Lumistroke). We nodigen je van harte uit bij onze allereerste expositie. Vijftien van onze kunstwerken zijn in groot formaat tentoongesteld in de prachtige kerk. In printvorm komen de vele details nog meer tot hun recht dan op een beeldscherm.

 

Affiche expositie Grote Kerk

Familie expositie

Naast ons werk kun je komen kijken naar de fotografie van Henk Vegt en de schilderijen en tekeningen van Sia Hollemans, de ouders van Joël (de fotomagiër van Lumistroke). Vandaar de titel ‘Moeder, zoon en vader zien mensen.’ Bij hen zit creativiteit in de familie. Alle drie verbeelden zij mensen op een geheel andere wijze en in hun eigen stijl. Vader en zoon met fotografie, moeder met tekeningen en schilderijen. Kom en ervaar zelf de overeenkomsten, invloeden en verschillen.

Henk exposeert met foto’s van toevallige ontmoetingen met mensen tijdens zijn reizen door Haïti, India en Bangladesh als coördinator van werkvakanties voor jongeren.
Henk: “Door mij wordt de mens gezocht om te verbeelden in zijn ondoorgrondelijke schoonheid en variaties, reagerend op zijn omgeving. En nog steeds is dat mijn meest boeiende thema. Soms hebben deze mensen geposeerd. Vaak zijn het toevallige ontmoetingen. Altijd maken die enkele seconden van het prachtige moment van die ontmoeting dat ik het bijna nerveus en hebberig wil vastleggen. En het beeld is pas goed als ik kan zeggen: “Ja mens, je bent mooi op dit moment dat ik je verstilde.”

Sia exposeert met een schilderijenserie van ouders die kinderen dragen, geschilderde portretten, getekende zelfportretten en illustraties voor een kinderboek.
Sia: “Mensen komen tot hun recht als ze met aandacht en liefde kunnen doen waar ze goed in zijn. Maria en St Christoffel dragen een kind. Een kind dragen is zorg dragen voor hoop, voor het leven. Iedereen zoekt naar hoop en verder leven. De meeste schilderijen zijn gemaakt vanuit van op straat gemaakte foto’s.” Voor meer werk kijk op: Sia: www.variart.nl Henk: www.henkvegt.nl

Openingstijden

13 mei – 15 juni 2015
Opening: zaterdag 16 mei om 15:30
Woensdagen: 13:00 – 16:30
Zaterdagen: 11:00 – 16:30
Zaterdag 13 juni: 13:00 – 16:30

Wij zullen op selecte momenten zelf aanwezig zijn om in gesprek te gaan met de bezoekers. Als je van plan bent om te komen, voel je vrij om ons dat te laten weten dan kunnen we persoonlijk uitleg geven bij het werk.

Ga naar het Facebook evenement

Locatie

Grote Kerk
Gorinchem
Groenmarkt 7
www.grotekerkgorinchem.nl